Roger Sveian

Roger Sveian  blir betegnet som en skandinavisk konstruksjonist med mye til felles med Bauhausskolens strenge, industrielle estetikk. Siden 1999 han drevet eget designkontor i Oslo med hovedfokus på møbeldesign og møbelproduksjon.

Hans modell Eshu ble kåret  til årets sofa i interiørmagasinet Elle i 2003. Noen år senere den utstilt på møbelmessen International Contemporary Furniture Fair i New York. Dette resulterte i at en syrlig grønn utgave av Eshu ble brukt i  TV serien Miami Vice.

Sveians Eshu er en 2-3 seters moderne sofa  med strenge, elegante linjer og svevende former (armlener og rygg). En moderne sofa  utformet i et enkelt, tidløst formspråk og med sjenerøse dimensjoner. Sofaen lykkes med å forene et distinkt ytre med en overraskende god komfort.  For å få den ønskede komforten har Sveian brukt tre lag med skum i ulik hardhet. 

Eshus spesielle føtter; dreide ben med koblingskonstruksjoner i rustfritt har fått stor oppmerksomhet. Den passer inn i både offentlige og private rom. Sveians bord Buenos Aires står på vår ambassaden der  

Sofaen produseres av Mokasser, en av Norges minste produksjonsbedrifter hvor Sveian er deleier.

 

 

Buenos Aires spisbord i heltre.
Buenos Aires sofa bord i heltre.
RoS sofabord i heltre.
NyhetsbrevNyhetsbrev